In ASIA INDONESIA

Jogja Trip is Cancelled!!


Ahh.. It's a very nice Sunday. I have done with prepare all of my stuff, the reservation of hotel are correct and no problem, It is time for me to take an enjoy Sunday, walking in the biggest mall in Surabaya.
I have prepare a new post that should be upload Sunday at 20.00 WIB (+7 Bangkok, Jakarta, etc). But...

Before I even upload my new post about "How I Pack Lite for Travel"

(watch it up above)



My Jogja Trip is CANCELLED 😡

ASDFGHJKL!!??!

It's not fair! I've been dreaming this for my whole life (well at least for 3-4 years of study at vocational school). But um.. there is a reason why it cancel. Somehow, my parents didn't allow me to travel alone, even only driving 320 km away across province. Somehow, they didn't allow me to travel and drive away while now it's the perfect time for everyone in this country to "mudik".

*Mudik is a tradition annually where people come home, their hometown or their village, to gather with big family, before Ramadhan.

And this tradition in my country become so popular each year, everyone are on the road. It always traffic everywhere except big town, like Jakarta or Surabaya (lol😂).
So that's all their reason.
It's kinda make sense actually.. I'm not chose right date to travel. Every destinations in Jogja will be crowd by so many people, and eventually my trip will be bummer because I need inspiration, content, to share you guys my experience.

Well.. I guess next time I will travel to Jogja. Instead, I will create a content about Explore Surabaya.

See you soon!!!

Love,

Felicia xoxo

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In BLOGGING

I'm A Travel Blogger


Hello world!
So welcome to my blog
Once again I would like to introduce myself, my name is Felicia Audrey, now you may know me as Felicia Latte from this blog, of course introduce you to my travel blogging life. By the way, i'm a college girl in my end of second semester and sometimes it can be hard living as a student and traveling at the same time, but I will keep my blog updates as per schedule (new blog post & videos at Sunday & Wednesday @20.00 PM).

So actually, after almost eight years blogging, i am more focusing my content to travel and it could branch into photo & videography as well. You may find in this blog is dual language, but after this post, I clearly speak English although I'm not an advance at English. It's because of my analytic data said about my visitor are from outside of my country.
In my instagram account, i might posting personal things such as make-up, foods and all the beautiful stuff.

I also have

YOUTUBE

(click it, and it will bring you to my youtube channel).
Same thing, i focus on travel video, tips, and "how to".

The reason behind I write this post is to introduce you about myself and share what I've done, what things i want to talk about, and how you can see world from my perspective.
I hope you have a wonderful time reading my blog, and also be sure to check my videos.

New posts every SUNDAY and WEDNESDAY at 20.00!!


See you soon!

Love,

Felicia xoxo

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In EDITING

Lightroom Editing Tutorial untuk Pemula


Hai Para Pelancong Glamour! 👋

Aku dapat banyak permintaan semenjak upload foto hasil before and after dari Adobe Lightroom CC di story Instagramku. Banyak yang tanya aku edit pakai apa, bagaimana caranya dan apakah aku bisa buatkan tutorial buat mereka (?) Ya bisa dong. Aku coba jelaskan supaya kamu ngerti ya..

Jadi ini caranya aku edit pakai Adobe Lightroom ala pemula! 😆
Kalau aku boleh jujur, sebenarnya aku juga pemula yang mencoba main dengan Lightroom karena aku cukup jenuh sama VSCO yang mana kita harus beli preset mereka (biar kekinian) atau edit sebisanya karena lihat dari google. Sampai sekarang aku tetap pakai VSCO dan menurutku itu adalah aplikasi sejuta umat anak hits dan fiturnya yang mudah untuk dipelajari. Berbeda dengan Adobe Lightroom yang sukses membuat aku download sampai ke 3 kalinya, karena aku hapus lantaran ga ngerti cara pakainya.. anyway, shall we begin?


1. Download Adobe Lightroom CC

Jika kamu menggunakan iPhone, download di App Store dan apabila kamu pengguna Android kamu bisa download di Play Store. Aplikasi ini gratis kok dan lebih praktis daripada Adobe Lightroom di laptop/komputer.

2. Sign in / Daftar ke Adobe Lightroom CC

Sama seperti media sosial, kita diharuskan mendaftar atau masuk sebagai pengguna.

3. Waktunya bermain dengan Adobe Lightroom CC!

Sekarang aku bahas the fun part. Kamu perlu tau kalau ini tentang selera, karena belum tentu apa yang kusuka sama dengan kamu, tetapi untuk mempermudah tutorial ini cobalah untuk mengikutinya dan ambil intisari yang bisa kamu praktekan untuk gaya kamu dan feed Instagram mu.


Coba cek video dibawah ini



Kamu hanya perlu bermain di :
1. LIGHT
Exposure, Contrast, Highlights, Shadows, Whites, Blacks

2. a. COLOR
        Temperature, Tint, Vibrance, Saturation
    b. MIX (ada di dalam COLOR)
        Terdapat 8 Warna (Merah, Oranye, Kuning, Hijau, Aqua, Navy, Ungu, Fuscia)
        Kamu bisa mainkan Hue, Saturation dan Luminance nya

3. EFFECTS
Clarity, Dehaze, Vignette, Grain

4. DETAIL
Sharpening, Masking, etc


BEFORE & AFTER

LANDSCAPE






POTRAIT






THANK YOU KEPADA SEMUA TEMAN-TEMAN YANG SUDAH IKUT BERPARTISIPASI MEMBERIKAN FOTONYA UNTUK AKU EDITKAN


Apakah kalian bisa melihat perbedaannya?
YAY or NAY?
Apapun itu komentarmu, silahkan tuliskan di kolom komentar ya!


Aku padamu,

Felicia xoxo


Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In FOOD

Nasi Padang - Murah & Enak!

(photo source : limakaki.com)
"Rendang", siapa yang ga kenal sih? Bahkan banyak bule cinta banget sama nih makanan khas asal Padang, Sumatera Barat. Saking cintanya, sampai dibuatkan lagu dengan judul "Nasi Padang"

The best Rendang I have ever taste!

Tanpa basa basi lagi yah,
Didekat rumahku nih ada rumah makan padang yang baru buka awal tahun 2018.
Namanya HIDUP BARU.

Untuk mempermudah kamu melihat rumah makan ini, aku siapkan video khusus buat kamu loh! 👇


RUMAH MAKAN PADANG "HIDUP BARU"

Harga    Rp. 15.000 (satu porsi, semua jenis lauk) | Rp. 5.000 (es jeruk)
Jam buka : 09.00 - 20.30
Lokasi : Jl. Raya Trosobo - Beringin Indah, Sidoarjo, Indonesia (depan jalan raya)


Review :

  • Koreksi!! Yang di video itu DAUN SINGKONG! BUKAN PEPAYA. MAAP😂💨
  • Awalnya aku ga nyadar ada rumah makan padang dekat rumah. Terus juga aku kira mahal karena tempatnya lumayan luas untuk sekelas rumah makan yang ada didaerah dekat rumahku, suasananya itu mirip rumah makan Natrabu (sebuah rumah makan Padang yang terkenal di Jakarta).
  • Dari awal beli selalu Rendang (soalnya enak bangetss). Tapi kekurangannya, terkadang cita rasa pedasnya ga konsisten dan juga pernah (dahulu) daging rendangnya terlalu banyak serat jadi agak susah dikunyah. Tapi kesininya selalu empuk.
  • Aku pernah coba varian lain sih HEHE. Ayam gorengnya nya sungguhan enak, 
  • PALING SENANG KALAU SAYUR DISIRAM KUAH (TITIK)
  • Aku saranin sih sambil ditemani es jeruk (Rp. 5000) biar makin nikmat👌

Gimana? Ngiler belum? (aku sih yes)
Kalian punya rekomendasi rumah makan padang? atau rekomendasi makanan yang enak juga?
Tulis donk di komentar💗 Kalau ada kesempatan, aku bisa berkunjung ke daerah kamu dan kita bisa berbincang-bincang mengenai cita rasa nusantara☕🍝🍚🍜🍣

Aku padamu,

Felicia xoxo

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In FOOD

Ini toh Es Kepal Milo?

Pangsit Mie Jakarta & Es Kepal Milo!!



Kali ini aku mau dokumentasikan kuliner dekat rumah. *jeng jeng*
Niatnya sih nyari makan malam aja, tapi apa daya.. blog harus punya konten tiap seminggu sekali 😅
Jadi, didekat rumahku ada pangsit mie jakarta yang selalu rame dan habis sejak awal buka (karena murah dan enak kali yah?). Terus kalian pasti tau kan yang lagi hits sekarang ini, itu es kepal milo. Bahkan didaerah rumahku yang jual es kepal ada 5 tosa dengan nama yang sama!! (tosa : semacam kendaraan motor dan belakangnya pickup tapi lebih kecil) terus biasanya di tosa nya itu digantung milo rentengan gitu.

Nah untuk melengkapi postingan kali ini, Feli udah siapin video (mungkin sebutannya vlog yah?) untuk kamu menemani kamu membaca.


PANGSIT MIE JAKARTA

Harga    Rp. 13.000
Jam buka : 10.00 - sehabisnya (biasanya jam 18.00 atau 21.00)
Lokasi : Trosobo, Sidoarjo, Indonesia (dekat rel kereta api)

Review :

  • Bagiku rasanya dominan manis, mungkin dari dagingnya tapi juga gurih
  • Harga bagiku relatif menengah, karena untuk harga 10.000 keatas agak terkesan mahal
  • Waspada dengan cover nya, karena ini bikin kenyang!! 😋


ES KEPAL MILO DELEDEK

Harga   Rp. 10.000
Jam buka : 16.00 - 23.00
Lokasi : Trosobo, Sidoarjo, Indonesia (dekat rel kereta api)

Review :
  • Ini adalah pembelian yang kedua, dan pertama kali beli itu belum ada es krimnya. Nah ini pembelian yang kedua dapat es krim dengan harga yang sama. Mungkin pas itu aku belinya jam 10 malam kali yah, es krimnya sudah habis duluan mungkin haha
  • Agak kecewa sih, es yang diserut dan dibentuk semacam kepalan tangan dan dituangin saus milo yang manisnya astagon-dragon..
  • Dan kalau didaerah sini untuk kisaran harga Rp. 10.000 itu.. sebenarnya.. agak.. mehong... TAPI, jika dibandingkan dengan es kepal yang didaerah kampus aku? Mending beli dekat rumahlah cuman 10rb, kalau dikampus bisa buat 1x makan di Yoshinoya 😭

Bagaimana pendapat kalian dengan es yang lagi nge-hits ini? Apakah senang dengan variasi susu milo yang bisa dikonsumsi selain diminum atau kaya aku yang agak kecewa dengan kekinian ini, tapi masih tetap beli (ini sudah ketiga kalinya beli by the way.. 👌💨)
Tulis yah komentar kalian dibawah ini!

Aku padamu,

Feli xoxo

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In COLLEGE LIFE

Orientasi Universitas Ciputra - Oweek!


"UC!!"
"We are entrepreneurs!"
"Diversity!!"
"We are one!"

Begitulah slogan yang kami kumandangkan selama satu minggu lebih. Dari pra-ospek sampai closing ospeknya. By the way, di Universitas Ciputra dikenal dengan sebutan OWEEK sebagai sebutan ospek kami. Nah, saya mau berbagi cerita suka duka mengikuti OWEEK UC tahun 2017.
OWEEK nya ini anti-mainstream banget dan kadang kakak panitia suka bikin plot twist suasana senang ke menegangkan, tapi itu kenangan nya! Tema tahun ini (baca: 2017) adalah Diversity yang artinya perbedaan. Oh! Perlu diketahui, sebutan kita sebagai calon maba (mahasiswa baru) adalah Trainee.

Read More

Share Tweet Pin It +1

1 Comments

In COLLEGE LIFE

Beasiswa dari Universitas Ciputra


Halo semua!
Di post ini, saya ingin berbagi cerita saya mengenai Hadiah Tuhan di 2016.


KARENA FAKTOR "E"
        Dari saya mulai memasuki masa SMP (junior high school). Saya mulai gemar mencari program beasiswa yang tersedia untuk Sarjana (S1) di luar negeri. Sudah menjadi impian saya dari masih kecil bahwa saya akan keliling dunia dan dapat bersekolah di luar negeri tetapi karena suatu hal serta masukan-masukan yang diberikan oleh guru-guru disekolah, saya memutuskan untuk mulai mencari informasi mengenai perguruan tinggi S1 di Indonesia yang dapat memberikan beasiswa sesuai minat jurusan yang saya inginkan di saat mulai memasuki tahun pertama di SMK (vocational school). 
      Namun karena faktor "E" alias Ekonomi, orang tua saya sempat meragukan apa bisa mereka mewujudkan anak pertamanya ini untuk melanjutkan kuliah setelah menyelesaikan masa SMK nya, tapi mungkin karena masih dianggap terlalu dini jadi mereka tak menganggap nya dengan serius. Tapi saya berpikir bahwa ini pilihan yang saya ambil, semua tak harus ditanggung oleh orang tua. Dapat membiayai kuliah dan hidup sendiri itu lebih baik. Jadi saya tidak meragukan impian saya ini.

Read More

Share Tweet Pin It +1

1 Comments

In FOOD

Jajanan Nusantara Bango - HBD Surabaya 722


Hari ini adalah tanggal 31 Mei 2015. Selamat ulang tahun kepada kota kelahiran ku, Surabaya!
Untuk memperingati hari ini, maka saya pergi ke sebuah festival untuk masakan nusantara oleh Kecap Manis Bango bersama keluarga saya.
Bango merupakan brand kecap manis di Indonesia (seperti yang kita tahu hihihi)

Saat saya berada di sini, karena memang tujuan saya untuk mengambil foto yang banyak dan meng informasikan kegiatan ini melalui blog saya, jadi saya tidak seberapa banyak belajar mengenai berbagai kuliner nusantara yang menggiurkan. Ah, saya padahal ingin sekali mencoba semua makanan enak tersebut.
Jadi, berikut adalah foto-foto yang telah saya ambil...
Sobat-sobat! Jika kalian berada di Surabaya, kunjungilah festival ini di lapangan parkir depan exhibition - Grand City.

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In ASIA INDONESIA TRAVEL

I walk to Bromo Crater

What do you know about MOUNT BROMO ?
Apparently is not the highest mount in the complex, but it's the famous one!

Yesterday, on May 6th 2015. Me and my lovely friends took a journey together to the Bromo Crater. I had done also, twice exactly with my family but i haven't seeing the crater with them.
by the way.. correction! typo alert! this is LATTE'S DIARY #4

It was not like we are on tour or whateveryoucallit. It was a part of learning and educating student. More likely study tour (with some guiding test) OH WELL!
I started my day with a nice cup of Luwak White Coffee and around 5.10 a.m, myself and my room mate went to school. I prepared everything (lots of bread, cookies, candies and gummies).
We got into the bus immediately as soon as we arrived. The teachers started the tour with a morning pray and then after that we have our delightful breakfast in a bus, after we finished our meals we started to guide in a bus from our 1st point which is Surabaya to Mount Bromo (Tengger Complex) until then, we arrived at Desa Pekalen (village) where we'll be proceed to rafting activities.

Yeapp. We arrived at Songa Adventure! The river which we will be rafting-on along 12 km. It's quiet fun and challenging! I must have another rafting activities more in the future. But, after we were done with our rafting, i felt it's not that extreme and scary.
It's not extreme at all!!!
 The tour continued to the hotel and around 20.00 p.m we arrived and checked in. What an exhausting day, though we were not allow to take a nap or just close our eyes for 15 minutes...



Okay!
So, the next day... which is at 2:30 am, there was a morning call. We have to see a sunrise and ta daaaa, we take a look at Mount Petigen (Penanjakan II).
Let me tell you that you will taste the good feel up there.


And then, we continued our journey to the sand of sea!
(This photo ^ behind us is Batok Mountain)
Which is ridiculously have a unique legend

AND OF COURSE WE WENT TO THE BROMO CRATER!!!
It was such a struggle to climb 250 stairs, not only that.. the huge struggle was before we went climb we've to take a walk to reach there (or maybe you can be fancy schmancy with ride a horse)


This photo was taken at the BROMO CRATER (finally!! hahaha!). Around 7 o'clock, like we used to know that sunlight morning are always the best for taking pictures! (don't forget your selfie tho *wink*)




If you planning to visit Indonesia, don't hesitate to visit BROMO mountain first, before that.. you can take those backpacker bags from Surabaya (where you arrives) and go to Mount Bromo!
Have a great day ahead everyone ! 

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

In ASIA INDONESIA TRAVEL

TOUR DE FOREST

WE went "Tour de Forest" in Bondowoso and Situbondo, Indonesia.
Full of study schedule but let's say, I'm lucky to have "Traveling" and get the green knowledge.

JAN 23th - JAN 24th 2015 - 2D/1N

DAY 1

Night before the day come, i was thinking.. Is it true ? I'm finally traveling ?! Well although in group..
I woke up at 3.00 am, took a bath and ate some meatballs that i bought from a traditional market. Quiet simple meals that i can eat. About 4.30 i went to school to go to Intiland Tower Surabaya. Well, we ate breakfast there!
 On the road, (we) passed Paiton, Situbondo. A famous electric company and i red a magazine that is pretty inspire me called Rooting In. While alone, i listened to Luke Shay - Say My Name. A wonderful song!
After 8 hours on the road, we finally stop to eat. "My tummy is screameeeeng!"
And the funny part that i remembered is i was looking for a charger place all day long for my friend's pocket camera that she borrowed it for me. All day long !! Even on that moment, i feel ashamed now for remember how embarrassing i was.. Oh well !
 TA-DA-DAA! We arrived at Pejaten Village on Bondowoso ! Let's see how is it works.
Not mentally there but when i paying attention to the guide, he explained us about things that i never learn about. Of course because i attend in Tourism Subject not Green Peace Subject.
But for some reason i'm kinda like how they did (PT. Harfam, Indonesia). They works based on the land of Afforestation (?) in sustainable project that worth of Triple Bottom Line or 3P (People-Planet-Profit)
*click here to read about Afforestation>> http://felicialatte.blogspot.com/2015/02/3-things-you-should-know-about.html

We learned lots of things about teak tree (this one we learned about tectona grandis, the type of the teak)


DAY 2


In day 2 we went to the next forest! WOOHOO, felt so amazing looking everything is well-green and those skies like a painting. On the top of the forest, you will know how mighty and wonderful God's creation (through it all).
I forgot what time we had a lunch break in villagers' house. I'd say their cooking is good enough (i never try it, seriously!) and these are our nice cookers! (some of women are afraid to take photos with us, i feel bad ._.)
I just love how i took this photo for. Innocent-look and beautiful smile came from them.

Thank you for the lesson you taught me

I can not take it!! I shall take lots of photos and videos!! Bwahah!
Well, a little selfies can't go wrong, right? Admit it.

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In ASIA INDONESIA

3 Things You Should Know About Afforestation

Well admit it. Most of us "dun caree" about greeny stuff or thingy but let me share you how urgent green things that RIGHT NOW IS IN !

"What Happened To Our Beloved Forest ?!"
We are on technology era where we want everything instantly. We don't think too much about our nature and it caused effect issues to our earth, importantly our forest. For me, forest is the most 'life purpose" happening with thousands even million trees and living things that live by what are stuff on there even further.. To Human. Let's say, this forest decreased to minim percent and it caused no inhalation of carbon dioxide that our cars and industries pollute made. Can you imagine how stressful it is when disasters are everywhere ?! I know I do. I don't want that, we don't want that..


THIS IS THE
3 THINGS YOU SHOULD KNOW ABOUT AFFORESTATION


1) WILL HELP EARTH TO ADDED MORE  FORESTS
Do you see there ? Behind of us were used to be idle land, uncultivated, bare and unused land. In Indonesia we have forest with a type of tropical forest but they were decrease much.
"Why we used bare & idle land?
Simple, to increases more forest to our nature."
Now, let me introduce you to AFFORESTATION !
Afforestation itself has a meaning of the land that used to be idle and bare and uncultivated over 50 years minimum.
"A" is non/no"FOREST""STATION" is an area or land. That means "NON FOREST LAND". 

2) CONCEPT OF TRIPLE BOTTOM LINE
What's Triple Bottom Line? Oh, surprisingly it's too good to be true concept.  Probably, you most heard the 3P (People, Planet, Profit)
So, it's a concept that let your creativity done things based on what you can do to 3 main reason that are people, planet and also profit. These trio can't separated because they are connected to each other.
How can we build a forest to absorb human resources and put effort to earth also income from the business.

3) SAVE FOREST FIGURE IN FUTURE GENERATION

This photo was taken January 24th 2015 ago which is planting teak seeds. I like the idea of having children or youth generation to conscious and aware, to care about forest.
I, myself contend that if we tell the young generation to show love to earth, they will maintain evenly on what nature gave them.

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments